Imagine Asia (Hangul: 이매진아시아; tidigare känt som Wellmade Star M och Wellmade Yedang), är ett sydkoreansk underhållningsföretag som grundades 1976.[1][2] Företaget är en agentur, tv-produktionsbolag, event management och konsertproduktionsbolag.

Imagine Asia Co., Ltd.
주식회사 이매진아시아
TypPublic
HuvudkontorSydkorea Seoul, Sydkorea
TjänsterArtisthantering

TV-produktion Filmproduktion

Musikproduktion
Historia
Grundat1976 (as Banpo Industries)
Tidigare namnBanpo Industries (1976-2001)

Banpo Tech (2001-2006)
Star M (2006-2008)
Wellmade Star M (2008-2013)
Wellmade Yedang (2014-2016)

Imagine Asia (2016-)
Bildat avStar M Entertainment (2006)
Yedang Company (2013)
EfterträdareBanana Culture (2016)
Struktur
ÄgareChungho Comnet Co. (8.9%)
DotterbolagDream T Entertainment (sen 2013)
Dreamcatcher Company (sen 2016)
Cashmere Records (sen 2014)
MLD Entertainment (sen 2014)
YMC Entertainment (sen 2015)
Blue Star Entertainment
Övrigt
Webbplatsimagineasia.com

HistoriaRedigera

Företaget grundades 1976 som Banpo Industries, en tälttillverkare. År 2000 ändrades namnet till Banpo Tech.

Banpo Tech gick samman med Star M Entertainment under 2006. Det nya namnet på det gamensamma företaget blev Star M. Några av företagets första artister var skådespelarna Shin Min-en, Jang Dong-gun och Hyun Bin. Bolaget noterades på KOSDAQ 2007.

2008 ändrades bolagets namn igen, denna gång till Wellmade Star M. Huvudkontoret flyttades till Distriktet Gangnam, Seoul.

2013 förvärvade Wellmade Star M skivbolaget Dream T Entertainment. 2014 slogs företaget samman med Yedang Company för att bilda Wellmade Yedang.[3] 2015, förvärvades 39% av aktierna i YMC Entertainment i företagets dotterbolag. Deam T Entertainment förvärvade 41% av aktierna i YMC Entertainment och blev därmed majoritetsägare efter att ha köpt totalt 80% av aktierna. Bolaget förvärvade även BLUE STAR Entertainment under samma år.

I mars 2016 bytte Yedang Company officiellt namn till Banana Culture och Wellmade bytte namn till Imagine Asia i juni.[4] Men Wellmade Yedang fortsatte som ett fristående bolag.

ReferenserRedigera

Externa länkarRedigera